HTML

Description

Ez a blog rólam szól, következésképpen érdektelen.

Recent patches

  • MegaBrutal: @vilagoskek: Tévedsz, ez a poszt nem a feministákról szól, a feministák jó arcok! :P Ezennel elhat... (2013.10.27. 22:54) Bitch Proud
  • _Epikurosz_: A hiba a "kurva" szó jelentései közötti különbségtétel hiányában van. Pont aspie trait. Az alapjel... (2013.05.31. 21:21) Bitch Proud
  • vilagoskek: Ma már nem kurvának hívják őket,hanem feministának..Légy trendi :P (2013.01.05. 20:13) Bitch Proud
  • Lenart33: Még csak annyit, hogy kínálat abból van, amire van kereslet. Amíg vannak emberek, akiknek kell az ... (2012.07.13. 16:36) Bitch Proud
  • Lenart33: @Vaddi: Teljesen igazad van, pont ugyanezt akartam leírni! (2012.07.13. 16:34) Bitch Proud
  • Utolsó 20

Utilities

Kurva

2009.08.27. 23:59 MegaBrutal

Jelenleg 3 fő csoportját különböztetem meg a kurváknak: klasszikus kurva (prostituált), apatikus kurva (hülye ribanc), intelligens kurva (hazug ribanc).

A kurva alapvetően nőnemű. A hímnemű változataikkal (hímringyó, tapló, menőcsávó, és a mucsai paraszt egyes módosulatai) ebben a posztban nem foglalkoznék. Meg alapvetően a nőstény kurvák érdekelnek, szexuális beállítottságomból adódóan. Számomra kritikus, hogy a kurvákat időben fel tudjam ismerni, hogy elkerülhessem/hatástalaníthassam őket, és megtehessem a megfelelő óvintézkedéseket ellenük. A hímringyókat meg jobb lenne, ha egy nőnemű fajtársam elemezné ki (lehetőleg olyan, aki nem kurva, csak hogy meglegyen az objektív nézőpont).

A klasszikus kurva az, akinek az a becsületes munkája, hogy szexuális szolgáltatásokat nyújtson pénz ellenében. Tiszta és átlátható tranzakciókat bonyolítanak le, így a maguk módján tisztességesek. Ők azok, akik a kurvák halmazából a legkevésbé kártékonyak a társadalomra nézve. Számuk nem haladja meg azt a szintet, amely aggodalomra adhatna okot, ráadásul a szakma állítólag nem is túlságosan csábító - sokan kényszerből (pl. anyagi válság) lesznek postituáltak.

A "ribanc" szó azoknak a kurváknak az általános gyűjtőneve, akik nem klasszikus kurvák.

Az intelligens kurva másik neve, a "hazug ribanc" nem egyértelmű, ugyanis a hülye ribanc is szokott hazudni. Viszont a hülye ribanc nem intelligensen hazudik, ezért valamivel könnyebb rajta átlátni, a hazug ribanc azonban készségszinten hazudik.

A különböző fajta kurvák között nincs éles határ, és tekintettel arra, hogy a klasszikus kurvaság inkább foglalkozás, mintsem életérzés, semmi sem zárja ki azt, hogy valaki prostituált és ribanc is legyen egyszerre. A ribancok halmazát pedig inkább úgy kell elképzelni, mint egy spektrumot, amely az intelligencián alapszik. A spektrum alsó részén helyezkednek el az apatikus kurvák, a felső részén pedig az intelligens kurvák. Holott pontos adatokkal nem szolgálhatok, megfigyeléseim szerint nagyjából így alakul a kurvák viszonya a nemkurvákéhoz képest az intelligencia függvényében.

Tehát a hülye lányoknak jelentős hányada kurva, méghozzá az apatikus fajtából. Aztán ha egyre távolabb megyünk a spektrumon az intelligens nők irányába, egyre kisebb arányban találunk kurvákat. A relatíve intelligens nők között ugyan jóval kevesebb a kurva, viszont azok már inkább az intelligens kurvák halmazába tartoznak. Nincs éles határ az apatikus és az intelligens kurvák között a spektrumon. A grafikon meg még mindig csak illusztráció, csak a görbe jellegét hivatott bemutatni. (Szóval nem tudod róla leolvasni, hogy vajon a zseni lányok között mennyi kurva van.)

A ribanc lét tulajdonképpen az egyetlen társadalmilag elfogadott női életforma. A lányok megszületnek, szépen felcseperednek, és úgy 12-13 éves korukban észreveszik, hogy kurvának lenni menő, hiszen azok a lányok, akik egy kicsit is "számítanak", mind kurvák. Így hát elkezdik megtanulni, hogyan is kell kurvának lenni. Ebben segítségükre vannak a különféle tinimagazinok, a televízió, és a megfelelő internetes portálok, és persze nem utolsó sorban a barátnők és a genetikailag kódolt ösztöneik.

Azt a folyamatot, amely során egy lányból kurva lesz, kurvulásnak nevezzük. A kurvulás többnyire automatikusan megy végbe, amely nem igényel gondolkodást. Minden lány ösztönösen tudja, hogyan váljon ribanccá. Úgy tűnik, hogy ez egy életérzés, amely veszélyesen vonzó, ragályos, és jelentősen kártékony. A ribancok az első számú felelősek az antikultúra terjedéséért, következésképpen a társadalom hanyatlásáért.

Az apatikus kurvák megtanulják, hogy ne gondolkozzanak, mert az ciki, inkább hallgassanak az ösztöneikre, ennek következtében kb. állati szinten fognak funkcionálni. Az apátia jelentős szerepet játszik a ribanc-mentalitás kialakításában. Valószínűleg enélkül nem is lenne lehetséges a kurvulás, mert ahol nincs apátia, ott kíváncsiság van, a kíváncsiság viszont gondolatokat követel, a gondolatok viszont elvezethetnének arra a megállapításra, hogy kurvának lenni valójában nem jó, így a lány máris kigyógyulna a kurvaságból (vagy történetesen inkább intelligens kurvává válna). Az apátia kialakításáért a csoportnyomás a felelős. A lányokat lehülyézik és kiközösítik, ha túl gyakran hagyják el értelmes, összetett mondatok a szájukat, hamar megtanulják, hogy csakis az érdekes, amit a fellow ribancok és a celebek érdekesnek találnak. Ráadásul teljesen fölösleges gondolkozni bármin is, hiszen azt a kevés gondolatot, amelyekről úgy vélik, mégis kell az élethez, készen az elméjükbe plántálják a barátnők és a média. A ribancok többnyire azzal vannak elfoglalva, hogy elég ribancosan nézzenek ki, és mind e mellett rendkívül büszkék arra, hogy sikerült elérniük, hogy ribancok legyenek.

A kurvákat nagyjából a környezetük alakítják. Vakon alkalmazkodnak ahhoz a viselkedésmódhoz, amelyet elvárnak tőlük. Sok kurva azt állítja, hogy egyedi, pedig csak arról van szó, hogy ők nem a közízléshez alkalmazkodnak, hanem egy megadott csoport ízléséhez, de az a csoport is ugyanolyan jellegű szabályokat ír elő a kurvulásra, mint a mainstream.

A ribancok gyakran közösülnek olyan férfiakkal, akiket nem ismernek. Pillanatnyi fellángolástól eltekintve semmilyen érzelem nem köti őket ezekhez a férfiakhoz. Ezt a férfiak általában jól ki is használják. A ribancok közösülhetnek élvezetből, illetve bizonyos célok elérése érdekében is - manipulatív képességük ijesztő, különösen az intelligens példányoké. Az empatikus képességük csak korlátozott mértékben működik, így előszeretettel szórakoznak a becsületesebb hím nemű egyedek érzelmeivel. Aki egy ribanccal komolyabb kapcsolatot próbál meg kialakítani, mint érzelemmentes közösülőviszony, az nagy valószínűséggel a ribancok játékainak áldozatává fog válni. (Például egy ilyen "játék" akár helyrehozhatatlan károkat is okozhat egy geek személyiségében.) A kurvák szemszögéből mindez csak puszta szórakozás, tulajdonképpen valószínűleg fel se fogják azt a kárt, amit okoztak. (Vagy ha fel is fogják, nem érdekli őket.)

Vitatkozhatnánk arról, hogy vajon hogyan lehetne megakadályozni a kurvulást egy adott személy tekintetében, és egyáltalán lehetséges-e egy ribancot kigyógyítani a ribanc létből.

The prostitute is not, as feminists claim, the victim of men, but rather their conqueror, an outlaw, who controls the sexual channels between nature and culture.
(Camille Paglia)

23 patches

Címkék: definíció kurva csőrbizga antikultúra

A bejegyzés trackback címe:

https://megabrutal.blog.hu/api/trackback/id/tr361343179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsú 2009.08.31. 20:47:10

Nos,mivel nő vagyok, előítélettel láttam neki az olvasásnak.Ugye megérted,kissé elfogult vagyok a nememmel.Bánt, ha "bántanak" bennünket.Szerintem, sokszor nem a kurvaságunkról van szó, hanem az útkeresésünkről,a tévedéseinkről, a kétségbe esve magunkat megismerni, megvédeni akarásról,személyiségünk érvényesítéséről, ami ugye mindegyik nemnél természetes.Persze vannak ravasz,kétszínű,rafinált egyedek köztünk.Ezt kár lenne tagadni.Nem mindenki kurva, akit a férfi annak hisz.Fontos szabály , ne ítélj látszatból kiindulva,ismerkedj, légy türelmes, ne hagyjon el kutató kedved.Ha így teszel,nem fogható rád hogy egyszerűen savanyú a szőlő dologról szól az egész eszme futtatásod.Egy kérdés ami téged nem annyira érdekel mert férfi egyed vagy.A fiúk mind tisztességesek?Okosok,állhatatosak?Nem csapják be a másik nemet,akarva, vagy akaratlanul?Tévedhetetlenek? Nem esnek a saját maguk csapdájába soha? Szóval hogy is van ez? Kik a kurvák?

lepisma_saccharina · http://lulu.com/spotlight/nordlicht 2009.08.31. 21:01:32

@zsú: direkt írta az elején, hogy férfi megfelelője is van, utána meg azt, hogy a kurvák többsége nem természetéből fakadóan, hanem antikulturális környezeti hatásra lesz az.

zsú 2009.08.31. 21:21:44

@rodiel: Igen , az észrevételed igaz.Azért reagáltam mégis így,mert erősnek,csordultig keserűnek,soknak találtam.Tudatalattimmal is mentséget kerestem azoknak akik nem tehetnek a kurvaságukról.Mindegy miért.Például, mert butának születtek,vagy olyan körülmények között nőttek fel.Igen néha hiba, ha ösztönösen véded az elesettnek véltet!Érthetően lett fogalmazva ki kicsoda, ki hova sorolható.Nyugtáztam.

lepisma_saccharina · http://lulu.com/spotlight/nordlicht 2009.09.01. 02:54:54

@zsú:
Keserű? Erős?
Szerintem korrekt. Ráadásul aki elesett, az nem használ ki másokat. Még a még elesettebbeket se. Szerintem.

Ettől még ne érezd magad a nőségedben megbántottnak, főleg ha nem viselkedsz úgy (és gyanítom, hogy nem), mint akikről szó van a posztban.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.09.02. 19:32:04

szerintem egyrészt zsúnak igaza van, másrészt ilyen nőgyűlölő cikkek írása felesleges.
Kurvára pontosan át tudom érezni az író helyeztét, érintettségből adódóan, viszont sose akartam ilyen következtetéseket levonni.
(Nőm meg úgy lett, hogy egyszer csak kaptam egy sms-t egy ismeretlentől, hogy kiszúrt magának. Ezt később megbánta :))

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.09.02. 21:05:26

@peetmaster: Azért különbséget kell tenni nőgyűlölés és ribanc-gyűlölés között. Igazából egy nagy baj van a ribancokkal, mégpedig az, hogy rohadt nagy az arányuk. Amúgy nem azért, de azt mondom, hogy még ilyenek is kellenek a társadalomba, na de nem ekkora létszámmal. Viszont az, hogy az itt leírt nőtípus az átlagos, a normális, az szerintem igen is nagy probléma.

Ugyan egy oldalról közelítettem meg a problémát, mert jelenleg ez zavar a legjobban, de a ribancok felszínessége úgy általánosságban jellemző az emberekre. Ez is probléma.

Kezdem azt hinni, hogy félreértitek ezt a posztot, mert te vagy a 3. (talán 4.?), aki ezt felhozta.

Több helyen is igyekeztem hangsúlyozni, hogy ez nem kollektív nőgyűlölet (vagy az összes nő ilyen?). Például jelentősége van annak is, hogy ezek az utolsó sorok: "Vitatkozhatnánk arról, hogy vajon hogyan lehetne megakadályozni a kurvulást egy adott személy tekintetében, és egyáltalán lehetséges-e egy ribancot kigyógyítani a ribanc létből."

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.09.02. 23:32:21

most akkor ha jól értem, ribancnak azt tekinted, aki nálad kevésbé intellektuálisan éli az életét.
Ezeket lehet kritizálni, én is teszem, de a ribanc/kurva szavak nekem semmit többletjelentést nem hordoznak a nőgyűlöleten kívül, ami a szőlő savanyúságának közismert mellékhatása.
(Főleg a korábbi posztjaid tükrében.)
Persze elmegyek én is a picsába, mert ez most olyan, mintha az aszpiságodból fakadó nőzési sikertelenségeden gúnyolódnék (geekes posztok), pedig nem.
Én sem voltam sikeresebb semmivel, eléggé el is voltam keseredve emiatt, aztán szerencsém lett.
De akkor se gondoltam, hogy ilyeneket kéne gondolnom a nőkről konkrétan.
("Kurva az, aki fűvel-fával, büdös kurva az, aki fűvel-fával, csak velem nem")

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.09.03. 00:51:48

@peetmaster: "most akkor ha jól értem, ribancnak azt tekinted, aki nálad kevésbé intellektuálisan éli az életét."

Nem csak kevésbé - szinte egyáltalán nem él intellektuális életet. Meg aztán az erkölcstelenség is befigyel (hazugságok, megcsalások, tisztességtelenségek, stb.). Még egy síkhülye lány sem feltétlenül kurva, tehát itt nem csak intelligenciáról van szó, hanem züllöttségről is.

"a ribanc/kurva szavak nekem semmit többletjelentést nem hordoznak a nőgyűlöleten kívül"

Valahogy ragaszkodsz ahhoz, hogy szerinted ez a poszt kollektíven az összes nőről szól, pedig nem. Nekem úgy tűnik, mintha azt sugallnád, hogy szerinted az összes nő megfelel a leírásomnak, és hogy ezzel kell együtt élni, tehát nekem olyanná kéne változnom, aki képes arra, hogy egy nőt megszerezzen. (És márpedig a nő olyan, amilyennek leírtam.) Összességében nekem ez a szemléletmód tűnik inkább nőgyűlöletnek. Persze lehet, hogy nem te ezt nem így értetted, javíts ki, ha tévedek.

"De akkor se gondoltam, hogy ilyeneket kéne gondolnom a nőkről konkrétan."

Ezzel is kiterjeszted a poszt hatáskörét az összes nőre.

"("Kurva az, aki fűvel-fával, büdös kurva az, aki fűvel-fával, csak velem nem")"

Na ezt viszont köszönöm, hogy említetted, mert tudtam, hogy elő fog kerülni. Már szinte előre készültem rá. ;) Igen, tényleg közrejátszik az, hogy engem érzelmileg is érint a téma. Lehet, hogy nem ribancoznék ilyen hangosan, ha a szóban forgó lányok nekem is üzletet ajánlanának. Akkor mondjuk csakugyan más lenne a problémám, például az, hogy erkölcsileg mennyire igazolható az, hogy ilyen tranzakcióban részt vegyek, ami ráadásul nem is tiszta, anyagi tranzakció (kivéve persze a klasszikus kurváknál, de nem róluk beszélünk).

Továbbá nekem érzelmi-alapú kapcsolatra lenne szükségem, amit egy ribanc nem adhat meg. Ha meg is lenne a lehetőségem arra, hogy mondjuk járjak egy ribanccal, rövidesen úgyis elárulna, tehát ez lenne a másik probléma. Valószínűleg ribancoznék én ekkor is.

Valószínűleg azért hangzanak hiteltelennek a szavaim, mert mivel én is érintett vagyok, nem lehetek birtokában az objektív nézőpontnak. Meg valaki kifogásolta azt is, hogy milyen már, hogy a ribancokat kollektíven felelőssé teszem a saját szerencsétlenségemért.

Pedig nagyon sokat gondolkoztam a kérdésen, és az az igazság, hogy a 20 éves korosztályt tekintve sajnos nem sokat tévedhettem a ribancok arányának megállapításával kapcsolatban (amit szintén kritizálnak egyesek). Személyesen ugyan csak kevés ribanc érintett az én életemmel kapcsolatban, de úgy általánosságban a ribancok sok magamfajta sikertelenségét okozzák. Így jogos a ribancok kollektív felelőssé tétele is, ugyan nem csak az én személyes kudarcaimért, hanem minden hozzám hasonló ember kudarcaiért, és a taplóbunkók feltöréséért, következésképpen az emberi kultúra hanyatlásáért. (Mondjuk kérdés, hogy egyáltalán felelőssé tehetek-e valakit valami olyan dologért, amit valószínűleg fel se tud fogni.)

Meg hát nyilván, mint láthatjuk a ribancság ragályos, tehát a kurvák képesek "megfertőzni" a még nem kurvákat is, mert egyszerűen kiközösítik őket. Ha a kiközösített még értelmes lánynak igénye az, hogy a társaságban elfogadott legyen, és inkább alkalmazkodik, belőle is ribanc lesz. Na most a sok "fertőzött" lány között elég nehéz dolgom van (és nem csak nekem) megtalálni az arra érdemes egyedeket. Többek között ezért is haragszom rájuk, és úgy azokra, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy ez így legyen (gondolok pl. a bunkó muksókra, a médiára, stb.).

Az meg különösen vérlázító, amikor egy tényleg többre érdemes csajból ribanc lesz a csoportnyomás miatt. (Igaz, nehéz megállapítani, hogy ki az, aki mindenképp ribanc lett volna, és ki az, aki megfelelő környezetben inkább a kreativitását élte volna ki a kurvulás helyett.) Így, a kurvák nem csak hogy a magamfajtáknak, meg úgy általánosságban az intelligens embereknek ártanak, hanem a lányoknak is. A ribanc-kultúra gyakorlatilag meggyilkolja a bekebelezett lányokat azáltal, hogy kiöli belőlük az értékeket. Én úgy sejtem, hogy pl. a Tévedés c. posztban szereplő lány is ennek az áldozata.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.09.03. 02:27:30

@MegaBrutal: én csak azért fogalmaztam úgy, hogy az az összes nőre vonatkozzon, mert ezt éreztem ki a posztból. Vagy ha nem is az összes, de a többség, legalább 50%+1 fő.
("vagy ribanc, vagy magától az lesz, vagy a csoportnyomás miatt az lesz", érted.)

Lényeg mondat még ez:
"Meg aztán az erkölcstelenség is befigyel (hazugságok, megcsalások, tisztességtelenségek, stb.)."

Ilyen elvárásokat az őskonzervatív vaskalapos keresztények szoktak támasztani: "a büdös kurvának eszébe se jusson megcsalni, mert agyonverem" meg a "partnerválasztás tekintetében kizárólag az én elveim irányadók".

Most persze lehet, hogy tévedek, meg aztán én arról vagyok híres, hogy nem értem az embereket, főleg a nőket, akiket nem is ismerek, de ezzel együtt sem vagyok biztos benne, hogy a helyzetértékelésed, főleg a numerikus része, helytálló.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.09.03. 02:31:31

Helyesen:
Lényeges mondat még ez:

Általánosságban azt gondolom, hogy aki a megcsalások stb. ellen vehemensen tiltakozik, az nem őszintén, azaz nem szimmetrikusan gondolja.
Azaz pl. ő megcsalja az asszonyt, de fordítva nem tűrné.
Érdekes, de rólad ezt nem gondolnám. (Egy ilyen geekblog szerzője, aki szót ért rodiellel, nem lehet vaskalapos keresztény.)

Szóval továbbra sem értem a szóhasználat forrását.
Az érzelemét értem, az elkeseredés, amit a nőhiány miatt érzel. Azt, hogy (emiatt?) ribancozol, nem.

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.09.03. 03:38:05

@peetmaster: "én csak azért fogalmaztam úgy, hogy az az összes nőre vonatkozzon, mert ezt éreztem ki a posztból. Vagy ha nem is az összes, de a többség, legalább 50%+1 fő."

Rosszul érezted ki. Már eleve a grafikon mutatja, hogy nem az összes nőre vonatkozik, amit írok - ha az összesre vonatkozna, a grafikonon egy magasan húzódó konstans vonalat látnál.

Azt valóban mondtam (és fenn is tartom), hogy a nők többsége ribanc. Sőt, a nőknél ez a normális. De alapvető fogalmi különbség van aközött, hogy egy halmaz összes tagjához hozzárendelek egy tulajdonságot, vagy csak egy rézhalmazt jelölök ki a szóban forgó halmazon belül. Hadd fordítsam meg: ha jönne egy csaj, és azt mondaná, hogy "az összes pasi egy bunkó állat", én elkezdenék vele vitatkozni, és simán érvelnék azzal, hogy "nézz meg pl. engem - élő cáfolata vagyok az állításodnak". Ellenben ha azt mondaná, hogy "a legtöbb pasi egy bunkó állat" (tehát nem az összes), akkor azzal egyet kéne értenem, mert hát a legtöbb muksó tényleg felszínes tapló, ezzel sajnos nemigen tudnék vitatkozni.

"Most persze lehet, hogy tévedek, meg aztán én arról vagyok híres, hogy nem értem az embereket, főleg a nőket, akiket nem is ismerek, de ezzel együtt sem vagyok biztos benne, hogy a helyzetértékelésed, főleg a numerikus része, helytálló."

Igen, igen, ezt többen is felhozták már. Valószínűleg itt abból adódik a félreértés, hogy te feltételezhetően idősebb vagy, mint én, és régebben nem volt ennyi kurva. Lehetséges, hogy a posztban erre utalnom kellett volna, de én a 16-20 év körüli csajokat figyeltem meg. És persze, feltételeztem, hogy minden korosztályban ez az arány, de lehet, hogy mégsem. Ma lényegesen nagyobb a kurvák aránya a 16-20 éves korosztályban, mint mondjuk akkor, amikor te voltál 20 éves. (Akár 4 év alatt is drasztikusan nő ez az arány.)

További forrásokat ajánlhatok fel az állításom alátámasztására:
1. Az egyik e-mail-em, amit az AS levlistára írtam, amikor valaki megkérdőjelezte, hogy helyesen mértem-e fel az arányokat. (Azt hiszem neki is az volt a gondja, hogy miért írom azt, hogy a többség...) Egész részletes választ adtam a kérdésére, szóval ha gondolod, ide is beküldöm.
2. A nagynéném "szép" tapasztalatai az egyre romló magatartású óvodásokról. Kapcsolódik a témához. Na nem arról van szó, hogy már az oviban is dívik a prostitúció, hanem arról, hogy évről évre hogyan nő a neveletlen, erőszakos kiskölykök száma, akik tinédzser korukra nagy valószínűséggel lesznek ribancok és menőcsávók. Az általános züllés a tinédzser-korosztályban kihat a kurvák arányára is.

"Általánosságban azt gondolom, hogy aki a megcsalások stb. ellen vehemensen tiltakozik, az nem őszintén, azaz nem szimmetrikusan gondolja. Azaz pl. ő megcsalja az asszonyt, de fordítva nem tűrné."

Rosszul gondolod. Vagy legalábbis rám ez nem érvényes. (Meg komolyan, ez a mondat kb. annyira hat hitelesnek számomra, mint az, hogy "a homofóbok látens buzik".) A monogámia ugyanolyan mértékben kötelezi mindkét felet. Persze, én is liberális vagyok, tehát ha egy pár pl. nyitott kapcsolatot akar folytatni, beszéljék meg - na de akkor nem megcsalásról beszélünk. A "megcsalás" szó magában foglalja a másik ember elárulását is, ami egy erkölcstelen dolog - habár néha mégis elnézhető. Nyitott kapcsolatban nincs megcsalás, mert a mással való kefélés legális dolog.

A monogámiáról annyit, hogy nem vagyok őskeresztény, nem mondom, hogy csak ez a helyes kapcsolatforma. Mondom, ha egy pár máshogy dönt, ő dolguk. Én minden esetre mégis a monogámiát preferálom, úgy ahogy a szerelem érzésére alapuló kapcsolatokat. A szerelem pedig általában magában foglalja a kizárólagosságot, tehát ha X szereti Y-t, akkor X csakis Y-nal kefél, és Y csakis X-el kefél.

Niki_1991 2009.09.03. 16:47:17

@MegaBrutal: "Azt valóban mondtam (és fenn is tartom), hogy a nők többsége ribanc. Sőt, a nőknél ez a normális."
Szerintem ezt egyáltalán nem kéne normálisnak tekinteni és nemhiszem hogy azok szerint akik értelmes nőnek tartják magukat normális hogy ilyen sok a ribanc...
Nemrég egy beszélgetésem során előkerült egy téma mégpedig hogy mien a tipikus nő illetve a tipikus pasi...
Egyet értettünk abban hogy ma tipikus nőnek a hülye libák számítanak...sajnos...
Nem mondom hogy az összes nőre értetted az írásod ezzel már elegen piszkáltak ahogy olvastam...sztem te ezekre a hülye libákra gondoltál nekem nem szokásom ribancozni de végülis így is lehet hívni őket...

"évről évre hogyan nő a neveletlen, erőszakos kiskölykök száma, akik tinédzser korukra nagy valószínűséggel lesznek ribancok és menőcsávók."
Ez valóban így van.
Én már a saját korosztályomat is elég rossznak tartottam de van egy hugom (csak 3 évvel fiatalabb) és az ő korosztálya sokkal "romlottabb" mint amit sajátomban tapasztaltam...

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.09.03. 17:18:46

@Niki_1991: Úgy látszik, hogy mi egyetértünk, egyedül a "normális" szót értelmezzük másképp. A "normális" az átlagos, tipikus. Sajnos olyan világban élünk, ahol a "normális" ember nem jó ember, hanem egy felszínes seggarc. Én nem vagyok normális, és a kommentjeidből ítélve te sem vagy az.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.09.03. 17:55:18

@MegaBrutal: a többséges válaszod érdekelne.
@Niki_1991: igen, én is észrevettem, hogy "ezek a mai fiatalok" sokkal züllöttebbek, mint az én időmbéliek. (27 vagyok)
Másrészt az is igaz, hogy minden generációra azt mondták az idősebbek, hogy fuj, ez már a végromlás jele, hogy mennyire züllöttek. Oszt mégis megmaradtunk valahogy.
Nekem pl. nagyon szembeötlő példa, ahogy a Zöld Pardon környéke (ha nem isameritek, képzeljetek el akármilyen szórakozóhelyet) kinéz "buli" után: bokáig érő üvegcserép, sörösdoboz, zacskó, cigarettacsikk.
Én is voltam már sokszor buliban, de SOSEM lehetett látni ezt utána a környezet szétveréséből.
(Na, most jól ellentmondtam magamnak. De talán ezek is megmaradnak, és ember lesz belőlük.)

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.09.03. 18:22:37

@peetmaster: Na szóval, az Asperger-levelezőlistán ezt válaszoltam annak a csajnak, aki megkérdőjelezte az általam felmért arányokat:

"Azt kívánom, hogy legyen igazad abban, hogy valójában nincsenek többségben a ribancok, csak úgy tűnik.

Sajnos én nem ezt látom. Meg kell jegyezni, hogy legfőképp a saját korosztályom béli nő neműeket figyelem, így lehet, hogy az általam felállított statisztikák csak az én korosztályomra érvényesek. De az is elég szomorú, mert az meg azt jelenti, hogy a tendencia romlik, a kurvák száma generációról generációra növekszik. Persze az is lehet, hogy az általam megfigyelt kurvák többsége kinövi ezt az állapotot, bár nem hinném. Nekem eddig úgy tűnt, hogy a kurvaság egy felvehető létforma, ami meghatározza az illető személyiségét. És aki 20 évesen elkurvul, arról kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy kinövi. Még a tizenakárhány éves kurváknál lehet, hogy ez egy átmeneti állapot. Persze nem tudhatom.

Viszont érdemes egyszer végigmenni egy buszjáraton úgy, hogy közben regisztrálod a felszálló nőneműeket. A kurvák nagy részéről lerí a kurvaság. Szerencsésebb esetben, ha a kurva a barátnőjével száll fel (aki természetesen szintén kurva), talán elkaphatod a beszélgetésüket. Szinte fájó, hogy milyen felszínes, lényegtelen dolgokról szoktak ezek beszélgetni. Nagyon sokról lerí, hogy hülyék, mint a seggem.

De ha a beszélgetésüket nem is hallhatod, semmi gond! Nézz végig rajtuk, és válaszolj a következő kérdésekre: Mennyire sminkelte ki magát? Mennyi piercing-je van? Látható rajta tetoválás? Fellelhető rajta kurvaindikátor? (Pl. Hello Kitty-s cuccok.) Mennyire kihívó az öltözködése? Dohányzik?

Ezeket megválaszolva már 90%-os pontossággal meg tudod állapítani, hogy az illető kurva-e, pedig csak végignéztél rajta. Természetesen ezzel nem lehet biztosan megállapítani, hogy valaki ribanc-e. A beszélgetés figyelése jobb módszer. De az sem biztos. Vannak intelligensebb kurvák, akik ki tudják adni magukról, hogy nem azok. Adott esetben az ilyenekről még akkor sem tudod megállapítani, hogy kurvák, ha megfigyeled az öltözködésüket vagy a beszélgetésüket.

És természetesen ott a fordított eset is - akik az öltözködés és a beszélgetés alapján beleillenek a kurva kategóriába, de mégsem azok. Az ilyenek lehet, hogy a csoportszellem miatt vették fel ezt a stílust, amit szerencsés esetben kinőnek. Szerintem sok csajból lesz igazi, vérbeli kurva a csoportszellem hatására. Hiszen kurvának lenni menő, pozitív dolog, nemkurvának lenni pedig ciki! Ezért a kiscsajok úgy gondolják, hogy ők is kurvák akarnak lenni, és a legtöbb esetben sikerül ezt elérniük.

Annak ellenére, hogy az általam leírt osztályozási útmutatók nem biztosak, elég megbízhatóak. Most komolyan, szerinted hány nemkurva lehet a piercinges-tetkós-agyonsminkelt cicababák között?

Minden esetre örülnék, ha igazad lenne, és nem lenne ilyen rossz a helyzet."

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.09.03. 18:52:54

igen, ilyeneket én is láttam. Nekem is megvan a véleményem ezekről, csak élemedett korom miatt nekem már a sjaát véleményemről is megvan a véleményem. Ugyanis ha ilyen jó helyzetfelismerésem, más szóval igazam lenne, akkor tudnám ezt kamatoztatni, azaz tudnék érvényesülni a világban olyan téren is, amilyenen most nem.
(Azaz ha mindenki [sokan] kurva[k] lenne[nek], akkor annyit dugnék, aemnnyi belémfér. De nem.)
Szóval nekem úgy tűnik, hogy egyszerűen mi és ők egy teljesen más univerzum részei. Az igaz, hogy az övéknek része az ostobaság (a mi fogalmaink szerinti), de egyúttel része az emberek közti interakció képessége is. A kettő sajnos, úgy tűnik, kizárja egymást.

Niki_1991 2009.09.03. 21:01:52

@MegaBrutal: Ha az nem normális hogy szeretek értelmes dolgokról beszélgetni és nem tartom magam ostoba vinnyogó ribancnak akkor valóban nem vagyok az.:)

"talán elkaphatod a beszélgetésüket. Szinte fájó, hogy milyen felszínes"
Nah ezért nem tudok én ilyen emberekkel beszélgetni nincs semmi értelmes téma csak "hihi mit csináltál ma" és ennyi meg alapból az a beszédstílus amit használnak...

@peetmaster: Nekem az nagyon szembeőtlő hogy a mai fiataloknak már "mindent szabad" amikor én voltam 7.-8. osztályos eszünkbe nem jutott pl felmenni szórakozni nálünk is voltak kirívó példák de nem volt meghatározó hugom korosztálya már 5.-6.osan kisminkelve járt suliba és hetedikbe az volt a leglényegesebb kit engednek be minél menőbb szórakozóhelyekre...

Vaddi · http://barokeszter.hu 2009.09.21. 22:42:31

Nos, amivel totálisan egyet értek, az a prosti-téma: a prost korrekt üzleti tranzakciót bonyolít le, a kínálatot pedig a kerestlet hívta életre, tehát a téma oké.

Ami az egyéb ribanckategóriákat illeti: a legveszélyesebb fajta, aki érzelmi zsarolással tesz szert társadalmi és anyagi haszonra, amely zsarolásban a fő eszköz a nőisége. Ennyi, ezen nincs mit ragozni. Ellenben itt is felmerül a kínálat-kereslet kérdése: a férfi, aki ilyen nő testi-lelki közelségét elfogadja, számoljon ezekkel a veszélyekkel.

A hazugság pedig nemfüggetlenül undorító, ha érzelmekről van szó.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.21. 23:38:34

@Vaddi:

Igen, és az a baj, hogy az ilyen érzelmizsarolós ribiknek valahogy mintha nem lenne párkeresési-pártalálási gondjuk, sőt, simán az ujjuk köré tudnak csavarni egyszerre több pasit is.

adamm123 2009.10.27. 14:49:15

Hallottam egy olyanról, hogy 5 másodperces szabály. Adott a szituáció, ahol meg tudod szólítani az illetőt. Ez persze általában ellenkező nemű, de nem feltétlenül, ez a szabály nem csak csajozásra/pasizásra vonatkozik. Na, onnantól kezdve, hogy kialakult a szituáció(beültél a fülkébe, ahol ő ül, megállt melletted, stb.) van öt másodperced szóba elegyedni vele. Ez alapesetben valami egyszerű kérdés(Szia, itt milyen előadás is lesz? Nem tudod véletlen, hogy mikor ér ez a vonat pestre?. De persze megfelel a Figyelj, egy pók van a hajadban is(ha sikít, akkor hálás lesz, ha segítesz neki :))), letőleg úgy, hogy vagy meglegyen a lehetősége az illetőnek bővebben válaszolni jelezvén, hogy szívesen folytatná a kommunikációt, vagy 1-2 további mondatoddal ezt tisztázni tudd. Ha tömören válaszol, ha nem ejt el plussz információkat, amikre rá tudz kérdezni, vagy amit tovább tudsz fűzni, az NT-ül azt jelenti, hogy nem akar kommunikálni, ennyi. Persze ez is csak elmélet:)

deep_fried 2009.11.01. 02:11:05

Én úgy éreztem, hogy kimaradt valami a posztból, mégpedig a _lényeg_, hogy a nőségüket használják haszonszerzésre, vagy valami ilyen. Tehát miben különbözik a grafikon fentebbi részén levő ember a lentebbi részén levőtől.
Csak a klasszikus ~ tevékenysége van definiálva!
Hacsaknem a 10. bekezdés akar erről szólni.

De igent mondtál arra is, hogy ők azok, akik (nálad) alacsonyabb intellektualitási szinten élnek, és azt is tartják követendőnek. Ez utóbbi eset meg tök fura számomra, hogy miért lenne nőspecifikus. Bármilyen mobilratöltögetős, bőgatyás, üdcsi-és-csipszzabálós tinédzserre áll ez a meghatározás.

Nekem szubjektíve nem tetszik a kurva és ribanc szó értelmének (halálkomoly) széthúzása, nagyjából agresszívan néz ki. Arról nem is beszélve, hogy ilyen vocabulary-vel így csak privát közösségekben fórumozhatsz. Azaz azt is kurvának hívod, akit más nem.
Én amúgy egyelőre nem tervezem bevezetni az életembe ezt a kurva-metrikát, mert (még) nincs szükségem rá.

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.11.01. 03:01:48

"Én úgy éreztem, hogy kimaradt valami a posztból, mégpedig a _lényeg_, hogy a nőségüket használják haszonszerzésre, vagy valami ilyen."

Ez nagyjából a manipulatív képességhez értendő hozzá implicit módon. Meg aztán az is ott van, hogy a mai kurvák esetében a haszon nem feltétlenül anyagi, a kurvák simán elszórakoznak mások érzelmeivel a maguk örömére is. Nem feltétlenül szükséges anyagi érdeknek állnia a háttérben.

A kommented 2. bekezdése jogos. Hát igen, de mint írtam, a kurvák hímnemű változatait kihagytam a buliból, mert azok annyira nem érdekelnek. És hát ja, így simán beleírhattam olyan dolgokat is, amik igazából a muksókra is jellemzőek. A csoportnyomásos sztori pl. simán illik a mucsai paraszt menőcsávókra is.

"Nekem szubjektíve nem tetszik a kurva és ribanc szó értelmének (halálkomoly) széthúzása, nagyjából agresszívan néz ki."
Hát erre most mit mondjak. 100x leírtam itt, hogy miért terjesztettem ki a "kurva" értelmét. A "ribanc" szó értelmét szerintem nem terjesztettem ki. Hát igen, lehet, hogy következetesen az apatikus & intelligens kurvákat csak ribancoknak kéne neveznem, vagy az is lehet, hogy ki kéne találnom egy új szót, de imho a redefiníció könnyebb.

"Arról nem is beszélve, hogy ilyen vocabulary-vel így csak privát közösségekben fórumozhatsz."
Igen, valóban figyelnem kell arra, hogy olyan közegben, ahol a kurva csak klasszikus kurvát jelent, ott vigyázzak arra, hogy ne legyek félreérthető. Volt már olyan, amikor félreértettek, pedig hát tényleg baszki, mások honnan tudnák, hogy a szót újradefiniáltam. Na most az van, hogy itt, ezen a blogon, továbbá a listán a "kurva" szót abban az értelemben használom, ahogy itt leírtam.

"Azaz azt is kurvának hívod, akit más nem."
Ez azért nem ilyen egyszerű. Ugyanis a fordítottja is előfordul, hogy más lekurváz valakit, aki az én szemléletem szerint meg ponthogy nem kurva.

"Én amúgy egyelőre nem tervezem bevezetni az életembe ezt a kurva-metrikát, mert (még) nincs szükségem rá."
Még? Amúgy szerencsés vagy. Az is szerencsésebb, aki idősebb generációban nyomul, mert érdekes módon, mintha az idősebb korosztályokban nem lenne annyira menő a kurvulás. Persze lehet, hogy csak én nem látom így kívülről, meg az is lehet, hogy az idősebbek is kurvák voltak ennyi idős korukban, csak kinőtték - ha ez egyáltalán lehetséges. Az a baj, hogy a kurvaság egy nagyon mélyen gyökerező alapmentalitás, ami szinte lényegi részét képezi az adott személynek, és ezért vagyok szkeptikus azzal szemben, hogy ez kinőhető. Viszont, ha neked nincs szükséged arra, hogy a kurvákat megfigyeld, behatárold, stb., akkor az azt jelenti, hogy nálad még vagy már nem aktuális a kérdés.
süti beállítások módosítása