HTML

Description

Ez a blog rólam szól, következésképpen érdektelen.

Recent patches

  • MegaBrutal: @vilagoskek: Tévedsz, ez a poszt nem a feministákról szól, a feministák jó arcok! :P Ezennel elhat... (2013.10.27. 22:54) Bitch Proud
  • _Epikurosz_: A hiba a "kurva" szó jelentései közötti különbségtétel hiányában van. Pont aspie trait. Az alapjel... (2013.05.31. 21:21) Bitch Proud
  • vilagoskek: Ma már nem kurvának hívják őket,hanem feministának..Légy trendi :P (2013.01.05. 20:13) Bitch Proud
  • Lenart33: Még csak annyit, hogy kínálat abból van, amire van kereslet. Amíg vannak emberek, akiknek kell az ... (2012.07.13. 16:36) Bitch Proud
  • Lenart33: @Vaddi: Teljesen igazad van, pont ugyanezt akartam leírni! (2012.07.13. 16:34) Bitch Proud
  • Utolsó 20

Utilities

Megszentségtelenítés

2009.07.31. 00:01 MegaBrutal

A minap írtam egy üzenetet egy régi, általános iskolai osztálytársamnak. Eredetileg egy linket akartam neki küldeni, de arról a linkről erre a témára asszociáltam, így kifejtettem neki ezt is. Hát a levelet közvetlen, baráti hangvételben írtam, meg valahogy úgyis olyan laza hangulatban voltam akkor, ez látszik is a sok káromkodáson (muhaha). Általában azért nem szoktam ilyen töményen káromkodni, de ez most így sikerült, remélem senkit se zavar (beleértve az eredeti címzettet is).

Íme a releváns részlet a szóban forgó levélből:

Amúgy ha már itt tartunk, bassza is a pofámat, hogy mennyire primitív ez a kibaszott emberiség. Az Internet kurva jó dolog, simán lehetne használni társkeresésre, viszont az emberiség még mindig nem alkotott olyan társkereső rendszert, ami használható is. Láttam egy olyan "kulturált" társkeresőt, hogy kb. minden külső tulajdonságra volt kérdés, még olyan is volt, hogy borotválod-e a fanszőrzeted, vagy fazonra nyírod. (Komolyan!) De belső tulajdonságra meg kevés kérdés volt, és azok is szarok voltak. Ilyen alapvető kérdések voltak ugyan, hogy konzervatív vagy-e, vagy liberális, meg hogy milyen a vallásod, de ennél mélyebbre hatoló kérdések nem nagyon voltak. Pedig fontos, hogy legyen kurvasok checkbox, ami alapján szűkítheted a kritériumokat. Szerintem épp ez lenne az egésznek a lényege, hogy megmondhasd, kik érdekelnek, és hogy csak azokat dobja ki. De rettentő felszínes szar volt az az oldal. Amúgy oda is a kurvák regeltek fel, nem is értem. Ha laza keresési kritériumokat adtam, kb. csak kurvák jöttek ki, ha szigorúakat, akkor meg nem volt találat. Btw ez a love.hu volt, csak szólok előre, hogy szar.

Nem tudom te hogy vagy vele, de engem rohadtul idegesít, hogy a tudósok megajándékozták az emberiséget a technológiával, a kibaszott birkák meg nem is tudják használni. A technológia csodálatos dolog, és sokkal több lehetőség rejlik benne, mint amennyit kihasználunk. De ezek a barmok inkább megszentségtelenítik. Érted, telekommunikáció rules, és mire használják? Hogy a nyomorék Győzike pofáját sugározzák az emberek szemébe. Aztán azt már hadd ne említsem, hogy az általam imádott IT-vel mi a helyzet... Ez olyan, mintha adnál valakinek egy kulturált könyvet, amiben valami értékes tartalom van, az illető tanulhatna belőle, de ő inkább kitépné a lapjait és kitörölné vele a seggét.
We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces.
(Carl Sagan)

4 patches

Címkék: geek érdekes gondolat antikultúra

A bejegyzés trackback címe:

https://megabrutal.blog.hu/api/trackback/id/tr1001278765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.07.31. 03:05:48

Az ilyen love.hu-jellegű helyeken az emberek jellemzően kúrópartnereket keresnek, azért a külső tulajdonságokra mennek rá a kérdések.

Sajnos bele kell nyugodnunk, hogy az emberek elsöprő többségét csak a létfenntartása érdekli. Csak kevés alkotásra képes ember van (és egyébként azoknak is egy jelentős hányada nem az alkotással foglalkozik, hanem mindenféle faszságra fecsérli az energiáját, vagy éppen öngyilkos akar lenni :P ).
De én inkább a jó oldalát nézem a dolognak. Ha mindenki olyan lenne, mint mi, akkor nem emelkednénk ki a tömegből, hanem mi is ugyanúgy elvesznénk benne.

Kop 2009.07.31. 09:11:24

Hú, de egyetértek veled, ezt meg kellett mondanom.
süti beállítások módosítása