HTML

Description

Ez a blog rólam szól, következésképpen érdektelen.

Recent patches

  • MegaBrutal: @vilagoskek: Tévedsz, ez a poszt nem a feministákról szól, a feministák jó arcok! :P Ezennel elhat... (2013.10.27. 22:54) Bitch Proud
  • _Epikurosz_: A hiba a "kurva" szó jelentései közötti különbségtétel hiányában van. Pont aspie trait. Az alapjel... (2013.05.31. 21:21) Bitch Proud
  • vilagoskek: Ma már nem kurvának hívják őket,hanem feministának..Légy trendi :P (2013.01.05. 20:13) Bitch Proud
  • Lenart33: Még csak annyit, hogy kínálat abból van, amire van kereslet. Amíg vannak emberek, akiknek kell az ... (2012.07.13. 16:36) Bitch Proud
  • Lenart33: @Vaddi: Teljesen igazad van, pont ugyanezt akartam leírni! (2012.07.13. 16:34) Bitch Proud
  • Utolsó 20

Utilities

Instant tea?

2009.08.14. 17:47 MegaBrutal

Úgy bírom az ilyen "a kép csak illusztráció, és kurvára nem hasonlít a termékre" dolgokat. Emlékszem annak idején az egyik nagy üzletlánc "vödör narancs" című akciójára. Arról szólt az akció, hogy volt egy piros vödör, és amennyi narancsot bele tudtál tömködni, annyit hazavihettél, fix áron. Minél jobban megpakolod a vödröt, annál jobban jársz! Igen ám, az emberek meg is nézték a szórólapot, és örültek ám nagyban, mentek is vödör narancsot venni. Csak az volt a bökkenő, hogy a valóságban azok a piros vödrök korántsem voltak olyan szép nagyok, mint ahogy a képen látszottak. A képen ugyanis felmosóvödör nagyságú vödör látszott, jól telepakolva sok-sok naranccsal, a valóságban pedig ilyen kis fagyisdoboz nagyságú vödrök voltak.

Ami még tetszik, azok az elkészíthető dolgok, amelyek véletlenül sem úgy néznek ki a valóságban, ahogy a dobozon látszik. Pl. guszta olajban süthető halrudacskák képe a dobozon, miközben a termék maga szétmállik sütés közben. (Azt hiszem eddig ez volt a legemlékezetesebb. Talán mondanom sem kell, hogy ehetetlen volt.)

Viszont amit most konkrétan bemutatok, az egy TESCO instant tea, méghozzá multivitaminos. Tessék megnézni, hogy hogyan néz ki a tea a dobozon, és hogyan néz ki valójában egy pohár "tea" elkészítve a termékből.

Azt nem értem az egészben, hogy ha ez egyszer...

  • nem olyan színű, mint egy tea;
  • nem is olyan ízű, mint a tea;
  • esetleg multivitamin ízű üdítőre emlékeztet az íze

...akkor mi a reteknek akarják elhitetni velem, hogy ez tea? Megmondom őszintén, ha ezt "multivitamin ízű instant üdítőpor" néven árusítják, valóban a termékről készült képpel, akkor is megvettem volna. Akkor meg minek köntörfalazni?

A termék minőségét illetően: nem olyan rossz. El lehet fogyasztani. Bár meg kell jegyezni, hogy az ember nem is gondolná, hogy milyen brutálmennyiségű granulátum kell 2,5 dl vízbe, hogy abból iható minőségű folyadék keletkezzen. A termék doboza erről is hazudik: "A pohárba kb. 4 teáskanál granulátumot teszünk, vizet adunk hozzá és elkeverjük." Persze. Ha ráírják, hogy igazából minimum 12 kanál szükségeltetik, akkor az emberek nem fogják azt hinni, hogy a granulátumból jó sok "tea" elkészíthető (holott igazából csak harmadannyi), így kevesebb eséllyel veszik meg a terméket. Persze, mondjuk nem írták rá mekkora pohárra gondoltak - lehet, hogy háromnegyed decis pohárról van szó, abba tényleg elég lenne 4 kanál.

Egyébként rájöttem, hogy a granulátum ízletesebb magában elszopogatva, mint vízben feloldva. ;)

If you want to die healthy, you must starve to death.

5 patches

Címkék: érdekes csőrbizga

A bejegyzés trackback címe:

https://megabrutal.blog.hu/api/trackback/id/tr61309705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lepisma_saccharina · http://lulu.com/spotlight/nordlicht 2009.08.14. 20:18:58

Muha :)
Marketingstratégia. Többen emlegették aspikörökben a Rábeszélőgép (Age of Propaganda) c. könyvet, neked nem volt meg?

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.08.15. 12:31:18

Szerintem ez a folyadék hasonló cucc, mint az Ice Tea. Arra is az van ráírva, hogy tea, aztán közbe' meg nem is az. Lehet, hogy ezt a granulátumot is napközisteából készítik, aztán az meg más kérdés, hogyha feloldják, akkor meg más íze lesz.

Kop 2009.08.15. 14:39:28

Erre mondják, hogy LOL

gombaaa 2009.08.16. 22:03:27

Ezt elolvasva eszembe ötlött, hogy van nekem is egy pont ilyenem valahol a szekrény mélyén, elfeledve.
'Szal elővettem (kiderült, hogy sárga kupakos edition), felhígítottam ( vagy a vizet sűrítettem vele, döntse el mindenki magában ). A dolog érdekessége, hogy még nem volt romlott. Mennyi ideig "jó" ez? :D

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.08.16. 22:14:03

@rodiel: Sajnos nem ismerem azt a könyvet.

@gombaaa: Most megnéztem, az van ráírva, hogy 2010 májusáig. Még többet is vártam tőle. :D Aztán persze, hogy effektíve meddig jó, azt a Halál tudja. Egyébként üdv a blogomon! ;)
süti beállítások módosítása